När det bara händer

Ibland händer saker man inte rår på, Det bara händer, men jag tänkte att jag skulle skriva lite  här om ....

Bilden upp till vänster tagen 1964. Nästa bild 2004. Bilden ned till vänster en lycklig Anders som med viss ansträngning klipper grässmattan 2005. Näata bild ned till höger, en återställd Anders 2006.

Min historia


Hej. Jag heter Anders Vidlund och driver tillsammans med Lena Nalgards kennel. Jag lever ett fantstiskt liv i vårt nybyggda hus i Arås utanför Borås. Men så kunde det inte varit utan hjälp.


För jag är ett levande bevis på att forskningen räddar liv och ger hjälp när det behövs..


Utan modern medicinteknik hade mina barn varit faderlösa i dag, och faktiskt kanske hade inte Nalgards kennel funnits, 2004 drabbades jag av svår hjärtsvikt och var mycket nära att dö. Mitt liv kunde räddas genom en hjärttransplantation  och fantastiska läkare och sjukskötetskor och underskötesköterskor på Sahlgrenska  överlevde jag trots nio hjärtdöds händelser och givetvis- tack vare en fantastish forskning.


2021 fick jag Corono som satte sig på hjärtat, Hjärtkapaciteten sjönk till 30-40% så då var det nära igen! Men en engång 

Kunde läkararna på Sahlgrenska rädda mig, tyvär så drabbades mina njurar , och njursvikt uppstod, Ny njure fick jag i slutet av september 2022! Vill bara säga vilka fantastiska människor som arbetar inom vården och då i mitt fall på Tiva och Transplantationavdelningen. WOW!!


Forskningen gav mig livet tillbaka. Forskningen i Sverige bedrivs idag till stor del av privata donationer.

Varför, kan man ju alltid tycka! då just hjärtsjukdomar står för den storsta mortaliteteteten!


Tänk gärna lite extra, ge det en stund. Vi springer gärna förbi,det händer ju inte oss. Men det är ju precis det det gör. Läs gärna

https://www.hjart-lungfonden.se/forskning/

Ge ditt stöd här:

https://www.hjart-lungfonden.se/stod-oss/   


eller på www.gemedhjartat.se


Och jag vill gärna tillägga . Ni alla underbara valpköpare vi haft är alltid välkomna hem till oss, för att ta en kopp kaffe eller kanske ett glas vin, prata kromfohrlander och hundar i allmänhet, hör av er. Vårt hem är öppet för er om ni är på resande fot hör av er. nu är sommarenn 2023 här!

Livet är här och nu , inte sedan. Utan er alla hade vi inte kunnat driva kenneln, och vilka hem våra små ulltottar fått , wow! Och om ni vill varför inte ge ett litet bidrag till forskningen? klicka här.

https://www.hjart-lungfonden.se/Egen-Insamling/insamling/hjarttransplantation-och-kennel-nalgards

Men  tänk lyckan nu att få arbeta med kromisar hela dagen och träffa så mycket fantastiska människor genom dessa.